Nu förlänger vi långsiktigheten

Att leverera marknadens tåligaste och mest slitstarka förvaringsmöbler för skola, är ett löfte som vi inte tar lätt­vindigt på. Från och med 2021 års sortiment erbjuder vi våra kunder hela 20 års material- och funktionsgaranti för alla standardskåp i Alnäs-serien.

Vi ser till att våra produkter går genom Möbelfaktas krav inom kvalitet, miljö och socialt ansvarstagande. Och givetvis kraven på giftfri skola. Snart introducerar vi en monteringsteknik som kommer minska klimatavtryck och möjliggöra ett cirkulärt flöde. En fortsättning vi ser fram emot. 

De globala målen

Våra fem fokusmål

Närheten är ett viktigt perspektiv för oss, men vi måste också zooma ut. Som producerande företag har våra produkter under hela sin livscykel en påverkan på planetens resurser och människors förutsättningar, ett avtryck som vi jobbar på att minska.

I det arbetet hjälper FN:s globala hållbarhetsmål oss att sätta vår verksamhet i ett större perspektiv, och att rikta våra hållbarhetsinsatser mot rätt saker. Med utgångspunkt i de 17 målen, har vi identifierat 5 mål som vi fokuserar på framåt. Det är en prioritering för att kunna satsa på de mål som ligger närmst vår verksamhet och där våra insatser kan göra som störst skillnad. Allra störst möjligheter ser vi i arbetet med mål 12. Hållbar produktion och konsumtion.

Läs mer om arbetet med de globala målen här.

Prenumera på
vårt nyhetsbrev

Rulla till toppen